Vad jag tycker det är kul att göra egna smycken! Jag har nog alltid gillat att pyssla med olika saker, att göra små egna hantverk. Det började ju i skolan som för så många andra. Där fanns obegränsat med pärlor att göra små saker av, papper att rita små konstverk på eller andra saker som du kunde pyssla med. Det var väldigt kul att göra små figurer av piprensare (finns det fortfarande?) och sådana där små vita lätta bollar av papper (minns inte vad de hette) och sedan kunde man limma på hår av garn och måla ansikten på bollarna.

Intresse för egna smycken

Intresset för att tillverka egna smycken fortsatte faktiskt efter avslutad skola, vilket kanske inte är så vanligt hos de flesta elever och ungdomar. Emellan min så kallade smyckestillverkning blev det väldigt många konstverk (eller nja) i både olja och akvarell, många små vävda mattor till dockskåpet och Barbie, många troll som vi gjorde av stenar och garn samt otroligt mycket annat som gjordes för hand. När det gäller egna smycken så tog nog det intresset över på riktigt efter gymnasiet. Det kom fler och fler produkter som jag kunde köpa på Panduro och som inte funnits tidigare vilket ökade intresset för egen tillverkning.

Egna smycken i kollektion

Efter en tid med tillverkning av egna smycken med hjälp av bland annat delar från Panduro tyckte jag att det var för simpelt och ville göra något som ingen annan hade möjlighet till. Att köpa delar från Panduro kunde ju vem som helst göra så det var inte så lockande längre, men efter att ha tränat i ett par år med hjälp av Panduro så visste jag på ett ungefär hurdana smycken jag ville göra. Därefter gick jag flera kurser i egen tillverkning av smycken och numera har jag egna smyckes kollektioner.