Jag försöker att inte vara för ytlig eller bry mig om hur jag ser ut i någon större mån än att jag klär mig propert och slänger på lite mascara och läppglans på morgonen. Men den senaste tiden har jag börjat störa mig något enormt på mina pigmentfläckar i min panna. Dom har börjat att verkligen sticka ut, och jag säger absolut inte att det är något fel i att ha synliga pigmentfläckar. Jag tycker till och med att det är vackert på andra, men just hur dom ser ut på min panna har börjat gnaga lite på mig. Så jag tänkte jag skulle investera lite selfcare pengar i mig själv och på behandling av pigmentering.

IPL behandling

Tydligen så finns det olika metoder för att behandla just pigmentfläckar. IPL behandling innebär att man ljus behandlar fläckarna för att reducera dom. Tydligen så skadar inte detta eller påverkar inte detta huden utan ljuset passerar det översta hudlagret och absorberar överflödigt pigment. Man får även på detta efteråt en svart “skorpa”. och den ska man låta lossna av sig självt. Som egentligen man alltid ska men man är ju där och pillar eller hur? Sen är det också viktigt att använda rätt hudvårdsprodukter för att få ett bra resultat, vilket känns väldigt rimligt. Att man inte tror att bara för att man gjort en behandling av pigmentering är problemet löst, vi moderna människor vill ju gärna ha quick-fix eller liknande men man förstår ju att det tar tid att ändra färgen på sin pigmenterade hud.

Kemisk behandling

Sen är det ju den kemiska behandlingen, då är det olika syror som appliceras på huden som skalar bort döda hudceller som täpper till porerna. Så vid val av metod för behandling av pigmentering har man ju lite alternativ, och det rekommenderas att göra en konsultation innan man börjar behandlingen för att se vad som passar en som individ bäst!