Ja men det tycker jag. Det är inte lönt att gå och frysa om fötterna utan se istället till att åtgärda era kalla, dragiga golv och kontakta Sjömarkens! Man pratar om snabba lösningar, utförs i möblerade rum, man stoppar golvdraget, det blir ett behagligare klimat inomhus och framför allt så kan man spara energi – så sluta frys om fötterna!

Orsaken till att det är kallt och dragigt i vissa golv, framför allt i äldre hus, är oftast en kall utomhusluft som sugs in i det tomrum som av sig själv bildats när sågspånet sjunkit ihop nere i golvbjälklaget under årens gång. Mestadels löser Sjömarkens detta på ett väldigt smidigt sätt genom en så kallad trosskantsisolering. På så vis kan man lösa problemet på ett enkelt och effektivt sätt och det är en metod som man under 40 år har utarbetat och det har resulterat i många nöjda kunder genom åren!

Men hur går det till egentligen då?

Enkelt förklarat så handlar det om att man ska isolera golv ovanifrån utan att behöva bryta upp hela golvet. Man kan då med små ingrepp i golvet spruta in cellullosaisolering utmed ytterväggarna och i själva golvbjälklaget och på så vis stoppa den kalla luft som drar i och på golven. I en vanlig villa som är normalstor så färdigställer man detta på en arbetsdag och den enda enkla förberedelsen som krävs är att tillgängliggöra ytterväggarna genom att dra in eventuella möbler mot mitten av rummet. Om du är i tankarna på att sluta frysa om fötterna så tycker jag verkligen du ska överväga att kontakta Sjömarkens och låta dem berätta ännu mer om att isolera golv ovanifrån. Allt detta för att du helt enkelt ska sluta tänka på kall luft som tar sig in och samtidigt spara energi och pengar!